Späť
Podujatia

Prednáška dobrodruha a kaňoningového guru Miroslava Dušeka vo Westende

Chcete sa dozvedieť o najmladšom extrémnom športe zvanom kaňoning viac? Nenechajte si ujsť stretnutie s profesionálnym kaňoningovým vodcom a známym dobrodruhom Miroslavom Dušekom.

V stredu 7.3.2018 o 17.30 v budove Westend Gate na 7. poschodí nám priblíži úžasný svet skál a padajúcej vody a porozpráva o úspechoch slovenských kaňonárov vo svete. Vstup pre Westenďákov je zdarma, ale počet účastníkov je z kapacitných dôvodov obmedzený, registrujte sa prosím TU.

Miroslav Dušek je profesionálny vodca kaňoningu, ktorý sa aktívne venuje aj raftingu, kayakingu, skialpinizmu a horolezectvu a je dušou CANRAFT Guide Agency. Má za sebou prechody viac ako stovky kaňonov po celom svete. V roku 2010 sa mu po podarilo splniť si sen o prechode jedného z najobtiažnejších kaňonov sveta “Trou d´Fer” na ostrove Reunion. Známy dokumentarista Pavol Barabáš zaznamenal tento prechod svojou kamerou. Minulý rok viedol Miro exepedíciu v Južnej Afrike. Slovenskému tímu sa podarilo ako prvému zlaniť druhý najvyšší vodopád sveta Tugela. V minulosti spolu s českými kolegami absolvovali dobrodružný prvosplav rieky “Dyntchyia” o ktorom dokumentarista Petr Kašpar natočil film “Hliněná řeka”. S ďalším dobrodruhom Petrom “Beckom” Ondrejovičom se podieľal na filme OMO 2 “Prameny”. V roku 2011 sa zúčastnil na výprave, ktorá dokumentovala život domorodých kmeňov Surma v juhozápadnej Etiópii, kde spolu so spisovateľom a etnológom Ivanom Bulíkom a filmárom Pavlom Barabášom žili medzi nimi.

Spolu so svojimi kamarátmi sa Miro snaží prejsť 10 najkrajších kaňonov sveta. Ktoré a v akej obťažnosti už zvládli, čo všetko ku kaňoningu patrí a ako taká kaňonárska expedícia prebieha – toto všetko nám prezradí počas svojej návštevy vo Westende.